Прес-центр27 липня 2024, 09:07

За зраду українській присязі росіяни в «лнр» пропонують пільги ветеранам. Окупанти вивозять майно українців з міст, які не збираються відновлювати. У Невському зруйновано черговий будинок

Минулої доби загарбники спробували атакувати біля Стельмахівки, Новоєгорівки та Невського.

«Ворог активізувався саме поблизу Невського. Не припиняє обстрілювати село – б’є з артилерії та застосовує велику кількість безпілотників. У населеному пункті ще залишається місцеве населення. Противник знає про це і цілить по житловому фонду. Учора там зруйновано ще один будинок, в який влучив снаряд окупантів. Невське – майже знищене росіянами», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.  Він також зазначив, що під вогнем загарбників перебуває й Макіївка.

держдума рф ухвалила закон, згідно з яким жителі так званої «лнр» зможуть набути статусу ветерана військової служби росії з урахуванням їхнього стажу, набутого до окупації. Йдеться про військовослужбовців, які не менше 20 років прослужили у військових формуваннях або відповідних органах України та нагороджені за успіхи у службі. Умови лише дві – зрадити присязі і не бути поміченим в участі у війні з боку України. Паралельно до особової справу вноситься позначка про схильність до зради.

Попри обіцянки на публіку, росіяни вже знають, яких населених пунктів відновлення не торкнеться взагалі. Бо, на їхню думку, це недоцільно. Із цих міст війська рф вивозять все, що сподобається. Їм байдуже, евакуювався господар чи ні – причини для націоналізації майна знайдуть. Нічого гарного від них не чекають у Новодружеську, що поряд із Лисичанськом. Там вже понад два роки відсутнє постачання електрики та води. Не проводиться жодних відновлювальних робіт. Залишки майна українців забирає чергова хвиля російських військових.